This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chromium 61 broke hardware acceleration
#1
I did a apt upgrade which installed Chromium 61 over 60. Unfortunately this version has no GPU acceleration at all. Can someone post your apt policy results? Mine is like the following. Thanks.

Code:
[linaro-alip:~]$ apt policy chromium
chromium:
 Installed: 61.0.3163.100-1~deb9u1
 Candidate: 61.0.3163.100-1~deb9u1
 Version table:
*** 61.0.3163.100-1~deb9u1 500
       500 http://security.debian.org stretch/updates/main armhf Packages
       100 /var/lib/dpkg/status
    59.0.3071.86-1 500
       500 http://http.debian.net/debian stretch/main armhf Packages
    53.0.2785.143-1.1linarostretch1 500
       500 http://repo.linaro.org/ubuntu/linaro-overlay stretch/main armhf Packages


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#2
For the record:

freshly installed 2.01 (Mikerr's version)

Code:
linaro@linaro-alip:~$ apt policy chromium
chromium:
 Installed: 59.0.3071.86-1
 Candidate: 60.0.3112.78-1~deb9u1
 Version table:
    60.0.3112.78-1~deb9u1 500
       500 http://security.debian.org stretch/updates/main armhf Packages
*** 59.0.3071.86-1 500
       500 http://http.debian.net/debian stretch/main armhf Packages
       100 /var/lib/dpkg/status
    53.0.2785.143-1.1linarostretch1 500
       500 http://repo.linaro.org/ubuntu/linaro-overlay stretch/main armhf Packages


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#3
My test results are same as yours.
I try this "apt-get upgrade". Sad
Big Grin  I'm Lyle. 
Reply
#4
(10-02-2017, 08:31 AM)lsb Wrote: My test results are same as yours.
I try this "apt-get upgrade". Sad

Me too. Sudo apt-get upgrade after a clean 2.0.1 installation broke hw acceleration.  Sad
Reply
#5
Yes, this is a known problem. Don't update. ;-)

You might be able to

echo "<package-name> hold" | sudo dpkg --set-selections

or

sudo apt-mark hold <package-name>

to stop the upgrade on the appropriate package. I haven't tried.
Reply
#6
If you're still stuck. I fixed it with this :

sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so /usr/lib/chromium/libGLESv2.so
sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libEGL.so /usr/lib/chromium/libEGL.so

When chromium is updated required libraries are not linked correctly. Re-creating links worked for me.
Reply
#7
I tried this with TinkerOS v2.0.3 and Chromium v62, and it does report hardware accelerated now. The directories were incorrect in the post above, so here are the new link commands.
Code:
sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libGLESv2.so /usr/lib/chromium/libGLESv2.so
sudo ln -s /usr/lib/arm-linux-gnueabihf/libEGL.so /usr/lib/chromium/libEGL.so

Thanks, maniolias!
Reply
#8
Thanks for your correction! It was a mistake.
Reply
#9
No problem! I presumed it was a typo. Glad to see somebody discover the reason for the hardware acceleration fail.

Edit: Since others included a screenshot, here is mine TinkerOS v2.0.3 with Chromium v62
chrome://gpu


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)