This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
systemd-modules-load.service failed to load in 2.03+
#1
There's an error message during boot. I checked /etc/modules-load.d directory and found only two files there. modules.conf is basically empty. I'm wondering if the cups-filters.conf causes systemd-modles-load.service fail to load?

Code:
linaro@tinkerboard:~$ systemctl status systemd-modules-load.service
● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
  Loaded: loaded (/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static; vendor preset: enabled)
  Active: failed (Result: exit-code) since Thu 2016-11-03 13:16:42 EDT; 1 years 0 months ago
    Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
          man:modules-load.d(5)
 Process: 149 ExecStart=/lib/systemd/systemd-modules-load (code=exited, status=1/FAILURE)
Main PID: 149 (code=exited, status=1/FAILURE)

Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomplete or unavailable.
Reply
#2
Hi qaplus,
After I installed clean 2.0.3, i didn't find the issue as yours.  
Can you provide more details ?

Code:
linaro@tinkerboard:~$ systemctl status systemd-modules-load.service
● systemd-modules-load.service - Load Kernel Modules
  Loaded: loaded (/lib/systemd/system/systemd-modules-load.service; static; ven
  Active: active (exited) since Thu 2016-11-03 17:16:42 UTC; 2min 41s ago
    Docs: man:systemd-modules-load.service(8)
          man:modules-load.d(5)
Main PID: 154 (code=exited, status=0/SUCCESS)
  CGroup: /system.slice/systemd-modules-load.service

Warning: Journal has been rotated since unit was started. Log output is incomple
Big Grin  I'm Lyle. 
Reply
#3
(11-13-2017, 02:49 AM)lsb Wrote: Hi qaplus,
After I installed clean 2.0.3, i didn't find the issue as yours.  
Can you provide more details ?

I'm using Mikerr's 2.0.3+. I'm guessing cups might have some conflicts but don't know where to check.
Reply
#4
Fixed the problem following the suggestions in the following link.

https://www.raspberrypi.org/forums/viewt...p?t=143806

Basically, comment out stuff in /etc/modules-load.d/cups-filters.conf
Reply
#5
(11-18-2017, 03:24 PM)qaplus Wrote: Fixed the problem following the suggestions in the following link.

https://www.raspberrypi.org/forums/viewt...p?t=143806

Basically, comment out stuff in /etc/modules-load.d/cups-filters.conf

Thank you for your information.  Big Grin

But I have no idea when I install a new "cups-filters" package in my board.
Big Grin  I'm Lyle. 
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)